dilluns, 28 de novembre del 2011

Formes d'actuar des del Treball Social

Individual: L'actuació pot ser individual, com per exemple penjar un cartell en el despatx promovent l'ús del preservatiu i aconsellant als usuaris que revisin la seva salut sexual mitjançant un especialista.

Grupal: Si es treballa amb un col·lectiu amb més possibilitats de contagi, com ara Joves. S'ha d'aplicar una intervenció centrada en la prevenció de les malalties ja que són més propensos a encomanar-se i a no tractar-se per vergonya. La funció del treballador és informar de les malalties, dels símptomes i com curar-les/prevenir-les.


Comunitària:
El treballador social pot encapçalar polítiques de prevenció, o de recopilació de dades. Mitjançant la gestió d'organització el treballador social ha de ser capaç de mobilitzar les forces necessàries per iniciar, per exemple una campanya d'ús de condó entre les treballadores sexuals.

Tabú de les MTS

Les MTS tradicionalment s'han considerat tabú i causa de vergonya per estar associades a una vida promíscua i amoral. En realitat, no es diferencien molt d'altres malalties: poden afectar a persones de qualsevol edat, sexe i classe social el que cal fer per a prevenir-ho és tenir consideració alhora de iniciar una relació sexual.